3 millioner mennesker i Norge logger seg daglig på Facebook og av disse logger 2,9 millioner på via telefonen, fortalte Martine Fraas da hun sto på scenen under DGTL18.

– Og vi scroller mye raskere på mobil enn på en datamaskin – faktisk 41 prosent raskere. Da må vi finne ut hva slags innhold som fungerer på mobil, sa Fraas.

Kortere og hyppigere

– Gjennomsnittlig bruker vi mobilen i tre timer hver dag, og vi åpner den gjennomsnittlig 80 ganger. Intervallene blir kortere og hyppigere.

FACEBOOK: Martine Fraas fra Facebook besøkte DGTL18 8. januar. Foto: Trond Tomassen

Det tar 0,25 sekunder for hjernen å huske noe man har sett i nyhetsfeeden. Derfor er det viktig å fange oppmerksomheten raskt.

– Faktisk trenger vi kun 13 millisekunder for å kjenne igjen et bilde. Hjernen prosesserer bilder mye raskere enn ord. Derfor ser man at man kommuniserer med bilder, gifs, emojis og video i stedet for tekst, sa Fraas.

– Mobil har skapt et nytt visuelt språk!

Se også: Dette er Facebooks 10 app-tips for bedrifter.

Bruker fem ganger mer tid på video

På Facebook-eide Instagram – verdens største visuelle plattform – publiseres det nå tre ganger så mye videoinnhold som for 12 måneder siden.

– Det er både en endring og en økning i videoinnhold. Og folk bruker fem ganger så lang tid på bevegelsesinnhold som de gjør på statisk innhold, fortalte Fraas fra DGTL18-scenen.

Og skal man satse på video på Facebook, har Fraas fire klare råd:

1: Fang oppmerksomheten raskt og lever budskapet ditt innen 15 sekunder eller mindre. Ha med logoen din i løpet av de tre første sekundene, og aller helst også budskapet i annonsen. En video burde være under 15 sekunder – for etter det faller de fleste av. Fra 5 til 15 sekunder gir best verdi.

2: Bygg for lydløs. Fortell historien din visuelt, bruk ord og grafikk i videoen for å underbygge, og ha undertekster dersom det er noen som snakker. Lyden skal gi en merverdi – noe ekstra.

3: Ram inn den visuelle historien. Tenk vertikalt, ikke horisontalt – færre snur på telefonen. 4:5-formatet fungerer godt på tvers av FB og Instagram.

4: Lek, eksperimenter, utforsk nye områder, våg å teste! Det som er viktig er å lære av feilene og implementere det som gikk bra inn i nye kampanjer.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar
Vennligst fyll inn ditt navn her