• Kutter 20 prosent av arbeidsstokken globalt.
  • Toppsjef Nick Woodman uttaler at partnerskap eller salg er aktuelt.
  • 20 prosent børsfall, og toppsjefen kutter egen lønn til 1 dollar.

Det amerikanske nettstedet CNBC avslørte mandag at GoPro har hyret «monsterkonsulent» J.P. Morgan Chase for å sondere mulighetene for potensielt salg. Dette skal ha skjedd for noen måneder siden, ifølge kilder av nyhetsnettstedet.

Ønsker ikke offentlighet om salgsdiskusjoner

Det var J.P. Morgan som opprinnelig bisto selskapet da GoPro ble børsnotert i 2014.

– Dette er under vurdering, og salg er ikke sikkert. Disse diskusjonene er ikke offentlige, og GoPro er ikke aktivt i samtaler med aktuelle kjøpere, uttaler kildene som ikke ønsker å navngis.

GoPro har hyret J.P. Morgan Chase for å sondere etter kjøper av selskapet etter sviktende etterspørsel. Selskapet ønsker å fortsette å være en spydspiss i utviklingen av actionkameraer. (Foto: GoPro)

Det er uklart om selskapet har aktuelle kjøpere på blokka. GoPro har ikke ønsket å kommentere dette.

Kutter sjefslønn og synker på børs

GoPros toppsjef og gründer Nick Woodman ga mandag en uttalelse til CNBC at selskapet vurderer salg eller partnerskap med andre selskaper. Woodman fastslår at ønsket er å bevare uavhengigheten for GoPro som selskap.

– Dersom det fins muligheter for oss å komme på lag med et større morselskap for å skalere GoPro opp til noe enda større, så er dette noe vi seriøst vil vurdere, uttalte Woodman.

Ekstremt aksjefall

Aksjene til GoPro sank med 19 prosent samme formiddag som selskapet annonserte 20 prosent kutt i den globale arbeidsstokken og svakere forventning til lønnsomhet etter svakt høytidssalg.

På tampen av 2017 kuttet GoPro prisene på Hero5 Black edition etter sviktende etterspørsel. Selskapet annonserte en estimert omsetning på 340 millioner dollar for fjerde kvartal. Forventet omsetning for kvartalet i november var på 470 millioner dollar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar
Vennligst fyll inn ditt navn her