I et Facebookinnlegg helt på tampen av januar melder Facebooksjefen selv, Mark Zuckerberg, at verdens største sosiale medier-plattform fremover kommer til å prioritere lokale nyheter høyere i den enkeltes Facebook-feed.

– Vår neste oppdatering i 2018 kommer til å understreke at Facebook ikke bare er moro, men også skal ivareta brukernes og lokalsamfunnenes beste, fremgår det av Zuckerbergs post.

Our next update on our 2018 focus to make sure Facebook isn't just fun but also good for your well-being and for…

Posted by Mark Zuckerberg on 29. januar 2018

 

– Brukerne våre forteller at de bruker Facebook for å opprettholde kontakt med sine venner. Samtidig sier de at de ønsker å se nyheter om hva som foregår rundt de, både lokalt, nasjonalt og globalt. I januar lanserte vi endringer som prioriterer innlegg fra Facebook-venner og høykvalitets nyhetskilder. I dag oppdaterer vi nyhetsfeeden på Facebook til også å prioritere lokalnyheter høyere, heter det i en påfølgende melding på Facebooks nyhetssenter.

Mark Zuckerberg
Facebooks CEO, Mark Zuckerberg. (Foto: David Paul Morris / Bloomberg / Getty Images)

Rulles allerede ut, men ikke i Norge

Facebook ønsker å bidra til at brukerne får bedre innsikt i hvilke saker som opptar lokalbefolkningen og hva som påvirker livene til mennesker i området. Ifølge undersøkelser gjort av selskapet er det en direkte sammenheng mellom engasjement for lokalsamfunnene og hvor mye og hyppig lokale nyheter når brukerne.

Fikk du med deg denne? Derfor mener Facebook-Martine at du bør satse på video – og slik bør du gjøre det

– Mennesker som vet hva som foregår rundt dem har større sannsynlighet for å bli engasjert og utgjøre en forskjell, sier forfatterne av pressemeldingen, Alex Hardiman og Campbell Brown i Facebooks nyhetsdivisjon.

Oppdateringen rulles ut fra i dag, først i USA, med målsetting om å nå flere land i løpet av 2018. Det er uvisst når oppdateringen vil komme til Norge.

En del av større endring

– Fra i dag av kommer vi til å vise flere relevante nyheter og og fra ditt lokalsamfunn, fra relevante nyhetskilder. Om du følger en lokal nyhetsformidler, eller om noen deler en lokalnyhet, vil den kunne dukke opp høyere i den enkeltes nyhetsstrøm. Vi kommer til å prioritere lokale nyheter på bakgrunn av vårt fokus på høykvalitets nyheter. Dette er bare en liten del av en større endring for Facebooks ranking av innhold til brukernes nyhetsstrømmer, fremgår det av pressemeldingen.

Facebook meldte tidligere i år at de forventer en nedgang i mengden nyheter som når brukernes nyhetsfeed. Forventningen er basert på endringer i algoritmene som skal fremme meningsfylte sosiale interaksjoner mellom familie og venner fremfor passivt konsum.

LES OGSÅ: Dette er Facebooks 10 app-tips til bedrifter

Oppdateringen kommer ikke til å medføre begrensninger i hvilke nyhetskilder som vi bli prioritert. Endringene vil medføre at både mindre, nisjebaserte nyhetsformidlere og store publikasjoner potensielt vil kunne nyte godt av endringen. Prioriteringen kommer ifølge Facebook å foregå på bakgrunn av lokale konsentrasjoner av følgere av ulike nyhetskanaler.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar
Vennligst fyll inn ditt navn her